Math tutor with 4 years experience

TP Hồ Chí Minh

Hi!

My name is Michael.

I’m passionate about helping my students achieve their goals, both in training for academic success as well as general knowledge that can be used for life.

I’ve been teaching for several years now, first in Cambodia and now in Vietnam. I have a great love for Vietnamese culture and traditions, and have also begun learning the Vietnamese language recently, as well.

When I’m not teaching, I also enjoy several hobbies including reading, traveling, movies, and photography.

Hope to meet you soon!

Kinh nghiệm

I've been teaching for around 4 years now. I've taught hundreds of students, both in private tutoring as well in the classroom. While many of my students were academically gifted or achieved academic success through hard work, I'm most proud of helping my students develop a lifelong love for learning.

Sơ yếu lý lịch

--Dedicated and well-trained CELTA certified education professional with focus on teaching English as a foreign language as well as other academic subjects, such as math, geography, and science. Emphasis has been on making learning both fun and tangible. Formal training in science, mathematics, music, and philosophy, coupled with extensive international travel and experience working in many diverse cultural settings. PROFESSIONAL EXPERIENCE: Instructor Emasi school Ho Chi Minh City, Vietnam 2019 • Taught general English to grade 4 students at the brand new Emasi school during their six-week summer program. • Taught one-week teacher training program for new Vietnamese teaching faculty. Instructor DTP Academy Ho Chi Minh City, Vietnam 2018-2019 • Taught general English to both adult learners as well as young learners. • Created course outlines for IELTS classes using Mindset for IELTS books. • Performed assessment tests determining students’ English levels according to CEFR standards. Instructor KEP INTERNATIONAL SCHOOL Kep, Cambodia 2015 to 2018 • Worked as instructor of English, mathematics, science, and geography for preparatory and primary school students. Developed and enhanced school curriculum. • Conceptualized and performed science experiments for student enrichment and educational reinforcement. Key examples included concepts in biology and chemistry. • Created and administered chess class and student club. • Served as school swim instructor for primary school children. Intern LIBRARY OF ANTHROPOLOGY Santa Fe, New Mexico 2012 • Organized and executed large book sale in support of critical library funding. • Managed library book collection and archives. Instructor HABARI NJEMA SCHOOL Ukunda, Kenya 2010 • Taught English, mathematics, and geography to 10-17 year-old students. EDUCATION AND CERTIFICATIONS -- Cambridge Certificate in English Language Teaching to Adults (CELTA): 120-hour teaching course (2018). -- Graduated with a Bachelor of Arts degree from St. John’s College in Annapolis, Maryland. Studied music, philosophy, mathematics, and science (2012-2015). -- Completed the summer program “Empire and the Soul” at the Rome Institute of Liberal Arts in Rome, Italy (June and July 2014). Studied art history and politics. -- Studied violin performance and music theory at the Music School of Delaware (Wilmington, Delaware) under Janka Perniss (2007-2010).

Phong cách giảng dạy

My highest goal is always to help students find the joy in mathematics. Through a variety of mathematical games, riddles, and puzzles, I try to help my students develop the ability to think creatively, not just memorize rules and formulas. I also emphasize this through showing how often a mathematical question can be analyzed and solved in more than one way. Through patient instruction and asking the relevant guiding questions, I help my students not only improve their mathematical reasoning, but also their level of confidence and their capacity to find joy in mathematics, one of the world's greatest universal languages.

Chào mừng đến với TeachMe!

Nơi giúp bạn tìm kiếm các chuyên gia giáo dục trên khắp Việt Nam đưa bạn đến con đường thành công.

Giới thiệu về TeachMe

Sứ mệnh của chúng tôi là giúp mọi người tìm được chuyên gia giàu kinh nghiệm cho mình để bạn có thể đạt được mục tiêu học tập và phát triển cá nhân.

Teachme là một trang web được thiết kế để giúp bạn tìm gia sư riêng hoặc khai vấn nghề nghiệp tại Việt Nam. Chúng tôi tập hợp tất cả các chuyên gia giỏi nhất vào một nơi mà họ có thể giúp bất kỳ ai tìm thấy những chuyên gia hoàn hảo cho họ.

Chúng tôi là một cộng đồng gồm các gia sư và nhà khai vấn tiềm năng thực sự của học sinh và mang lại cái nhìn sâu sắc chưa từng có về từng giai đoạn phát triển của học sinh.

Dịch vụ của chúng tôi

Dạy online và dạy tại nhà học sinh

Hầu hết các buổi dạy online và tại nhà được cá nhân hóa nhằm thúc đẩy kết quả học tập của con bạn ở trường, cải thiện sự tự tin và tâm trí sáng suốt. Gia sư riêng cũng có thể phát triển cả kỹ năng học tập và kỷ luật cần thiết để học tập hữu ích, sau đó có thể áp dụng cho bất kỳ môn học nào khác. Chúng tôi phục vụ nhiều nhu cầu khác nhau ở mọi lứa tuổi, từ tiểu học đến đại học. Môn học phổ biến nhất của chúng tôi là toán học; khoa học (IB, IGCSE, GCSE); Kinh tế IB và ngôn ngữ.

Dịch vụ gia sư tại nhà của chúng tôi cung cấp không chỉ dành cho trẻ em mà còn dành cho những người lớn muốn nâng cao trình độ học vấn của mình thì với mức chi phí riêng có thể là một giải pháp lý tưởng.

Việc trò chuyện với gia sư riêng của chúng tôi để kiểm tra xem họ có đáp ứng được yêu cầu của bạn hay không là hoàn toàn miễn phí nên không có lý do gì mà không liên hệ!

Khai vấn nghề nghiệp cho học sinh

Trao quyền cho học sinh trung học, đại học hoặc sinh viên mới tốt nghiệp.

Teachme có nhiều kinh nghiệm trong việc cung cấp hướng dẫn nghề nghiệp và khai vấn cho các cá nhân trong độ tuổi đi học. Chúng tôi có thể cung cấp dịch vụ khai vấn nghề nghiệp toàn diện để phù hợp với nhu cầu của học sinh. Khai vấn viên của chúng tôi làm việc với sinh viên để giúp họ tiến lên phía trước và chuẩn bị cho cuộc sống sau khi tốt nghiệp. Cho dù học sinh đang khám phá các lựa chọn nghề nghiệp, chuẩn bị vào đại học hay thậm chí không biết bắt đầu từ đâu, các khai vấn viên giàu kinh nghiệm của chúng tôi sẽ làm việc trực tiếp với học sinh thông qua Zoom để giúp các em sẵn sàng cho tương lai. Các chủ đề khai vấn bao gồm xác định điểm mạnh và sở thích cá nhân, sơ yếu lý lịch, kỹ năng phỏng vấn, v.v.! Chúng tôi xác định những sở thích và kỹ năng chính của học sinh để giúp các em tìm ra nhiều động lực và thỏa mãn cơ hội nghề nghiệp. Chúng tôi có thể giúp học sinh tìm được sự nghiệp phù hợp nhất.

Thông tin dành cho chuyên gia giáo dục

Nếu bạn là gia sư hoặc khai vấn viên, bạn có thể tham gia Teachme miễn phí để quảng cáo các dịch vụ bạn cung cấp ở bất kỳ đâu tại Việt Nam. Điều này cho phép bạn thể hiện trình độ và niềm đam mê của mình. Những học sinh quan tâm đến con đường sự nghiệp của mình hãy liên hệ với nhân viên Teachme, họ sẽ liên hệ với bạn để cung cấp dịch vụ. Hãy truy cập trang web của chúng tôi để tìm hiểu thêm về cách chúng tôi tiếp cận việc dạy kèm hoặc khai vấn riêng và nên nhớ rằng đăng ký với chúng tôi hoàn toàn miễn phí!

Contact us